Humik Asit Kullanımı ve Tiroid Bezi için Faydaları

Humik Asit Kullanımı ve Tiroid Bezi için Faydaları

Tiroid bezi büyüdüğü veya küçüldüğü durumlarda insan sağlığı olumsuz yönde etkilenmektedir. Bunun yanında tiroid bezinde egzama, guatr gibi hastalıklar da oluşabilmektedir. Humik asit tiroid hastalığı belirtileri görülen kişi veya tiroid hastası olduğu kesinleşen kişiler için kullanılabilmektedir. Hasta kişiler için veya tamamen sağlıklı kişiler için kullanım sonrası herhangi bir yan etki veya olumsuz durum ile karşılaşılmadığından dolayı, tiroid bezi sağlıklı olan kişilerin de humik asit kullanmasında herhangi bir sakınca bulunmamaktadır.  

 

Tiroidinde sıkıntı olan bir kişinin, yapması gereken ilk şey vücudunda bulunan toksinleri dışarıya atmak olmalıdır. Bunun yanında vücuda dışarıdan girecek olan toksinlerin de engellenmesi gerekir. Kimi zaman da insan vücudunda bulunan tiroid, kişinin kendisinden bağımsız olarak hastalığa yakalanabilmektedir. Buradaki ana problem ise doğuştan kişinin bağışıklık sisteminin düşük olmasına bağlıdır. Bu durumda vücuttaki dokular tarafından, yabancı madde olarak algılanmış olan tiroid bezi saldırıya uğramaktadır. Vücuttaki hormon üretimi bu sebeple alt üst olmuş durumdadır. Buna sebep olan unsur genelde tiroid bezindeki zararlı maddelerin çoğalmasıdır. Vücut ve tiroid bezinin zararlı olarak gördüğü toksin, klor, virüs, patojen, enfeksiyon veya yenilen gıdaların içerisinde yer alan tarım ilaçlarında görülen artıştır. Tiroid hastalığı belirtileri ortaya çıktıysa, mutlaka sayılan bu maddeler tiroidde artış göstermiştir. Sayılan zararlı maddelerin artışı, sadece tiroid için zararlı değildir. Aynı zamanda vücuttaki bu zararlı maddelere bağlı olarak boğazın şişmesi, tümör oluşumu ve kanserin oluşma riski bulunmaktadır

Vücutta oluşma ihtimali olan bu hastalıklardan korunmak adına alınabilecek ilk tedbir mutlaka bağışıklık sistemini güçlendirmek olmalıdır.  Humik asit kullanımı ile vücut düzeni normale dönmektedir. Kanın vücuda yayılması sırasında, humik asit de aynı şekilde vücuda yayılmaktadır. Hatta vücuttaki hücrelerin içerisine girebildiği için de hücre içine kadar iyileştirme özelliğine sahip olmaktadır. Humik asit faydaları sadece söylentilerden ibaret değildir. Yayınlanan bilimsel makalelerde ve laboratuvar araştırmalarında bu asitlerin faydası kanıtlanmıştır. Bu araştırmalar sırasında tiroid salgısının beklenenden düşük veya yüksek olduğu durumlarda, humik asidin düzenli şekilde kullanımı ile iyileşmeler gözlemlenmiştir. Humik asidin kullanılması sağlık açısından gerekli olmakla birlikte, antibiyotiklere kıyasla daha avantajlıdır. Antibiyotiğin uzun süreli kullanımı ile vücuttaki zararlı virüslerin bu antibiyotiğe karşı kendilerini ileriki süreçlerde savunabilme durumları oluşacaktır. Fakat humik asit içerisindeki doğal minerallere karşı mikropların antikor oluşturması mümkün değildir.

 

Humik asitler, tiroid bezi için faydalı olduğu kadar vücudun diğer organları açısından da oldukça önemlidir. İlk etapta vücudun dışarıdan gelecek olan zararlı maddelere karşı savunulmasını sağlayan bağışıklık sistemini güçlendirmesi ve buna bağlı olarak da tiroid bezinin yanında kalp, karaciğer ve sindirim sistemi zararlı maddelerden korumaktadır. Bağışıklık sistemini geçen ve vücuda giren zararlı maddeler ise humik maddenin kendisini bulması ile birlikte yapışmakta ve doğrudan vücuttan atılmak üzere boşaltım sistemine yollamaktadır.  

 

Düşük tiroid bezi düzgün bir şekilde çalışmaya devam edebilmek için bitkisel şekilde iyot alabilmesi gerekir. Bu iyot da humik asit içerisinde en organik şekilde yer almaktadır. Gün içerisinde içilen sular, kullanılan diş macunu ve yenilen gıdalar başta olmak üzere, farklı şekillerde vücuda giriş yapan maddelerin zararlarını önlemek adına en doğal ve en zararsız yöntemlerden biri olarak humik maddeler gün içerisinde kullanılabilir.  

 

Tiroidin sağlıksız çalışmasının nedenleri arasında, vücuttaki minerallerin dengesizliği öne sürülebilir. Humik asit kullanımı aynı zamanda mineral üretimindeki dengeyi de düzenlemektedir. Fazla üretilen mineralin vücuttan atılmasını sağlayan ve mineral dengesini sağlayan humik asit sayesinde tiroid düzenli şekilde çalışmayı sürdürecektir.  

 

Tiroid bezi için kullanılması gereken ilaçlar, hastalığın tespitinden sonra doktor tarafından yazılmaktadır. Fakat günümüzde henüz tiroid değerlerini en doğru şekilde ölçebilmek mümkün değildir. Kimi zaman tiroidin düzgün ölçülememesi, kimi zaman da kan değerinin istenilen düzeyde olmasına bağlı olarak sonuçlar doğru olarak yansıtamaya bilmektedir. Sağlıklı olan kişinin dahi kullanması halinde humik asit faydaları mutlaka olacaktır. Vücutta hastalıkların görülmesini engellemek ve vücut işleyişinin düzgün bir şekilde devam etmesini sağlamak adına humik asit kullanılabilir. Sadece sağlık sorunu yaşayan hastalar değil herkesin kullanması gereken bu maddenin günümüzde önemi daha fazla artmıştır. Yenilen tarım ürünlerinde yeteri kadar humik maddenin bulunduğu eski zamanlarda çok da ihtiyaç kalınmayan doğal gıda takviyeleri, günümüzde tarımda modernleşme ile birlikte kullanılan kimyasal maddelerin topraktaki humik maddeleri büyük oranda azalttığı bilinmektedir. Topraktan alınamayan bu humik maddelerin, insan vücuduna girmesi ve sağlık sorunlarının yaşanmaması adına hiçbir zararı bulunmayan doğal gıda takviyesi ürünler eskiye nazaran artık günümüzde çok daha fazla önem kazanmıştır. 

 

Sıkça Sorulan Sorular 

Tiroid Bezi Ne Görevi Yapar?

Tiroid bezinin vücuttaki görevleri arasında hormonların ayarlanması, kalorinin dengeli şekilde kullanımı ve vücut ısısının ayarlanması yer alır.

 

Tiroid Bezi Hastalığı Neden Olduğu Durumlar

Tiroid bezi, vücudun birçok farklı noktası için etkilidir. Tiroidin hastalanması durumunda, sindirimde problemler, kalple ilgili sıkıntılar, beyin gelişiminde sıkıntılar ve ruh halinin bozulmasına neden olacak problemler ortaya çıkabilmektedir. 

 

 Tiroid Hormonu Yüksek Çıkarsa Ne Olur?

Tiroid hormonu yüksek olan bir kişi normalden daha fazla terlemektedir. Daha aktif çalışan vücut ve buna bağlı olarak da hızlı kilo kayıplarının yaşanmasına neden olur.

 

Tiroid Bağırsakları Etkiler mi?

Tiroid hastalığı olan bir kişinin kabızlık veya huzursuz bağırsak sendromu gibi bağırsakta oluşacak olan problemler ile karşılaşma durumu mümkündür.

 

 

 

Yorum Yap

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *